زنجیره تامین – ۳: تولید

روغن پرس سرد مطلوب ترین نوع روغن در مصرف خوراکی و آرایشی- بهداشتی می¬باشد که با فشار مکانیکی از دانه¬ها، میوه¬ها یا سبزیجات و حتی مغزها استخراج می شوند.
روش استخراج پرس سرد:
روغن‌ گیری به روش پرس سرد برای مواد غذایی، روش سالم‌تری محسوب می‌شود، زیرا در این روش روغن با فشاری که دستگاه بر روی دانه‌های روغنی ایجاد می‌کند خارج شده و دمای آن نباید از ۵۰ درجه سانتی‌گراد بالاتر باشد. در روش پرس سرد، از ترکیبات و حلال¬های شیمیایی استفاده نمی‌شود. روغن‌های بدست آمده با فشار سرد دارای طعم و عطر بهتری هستند و ارزش‌های غذایی و خواص آن‌ها حفظ می‌شود، زیرا دمای بالای روغن باعث از بین رفتن ویتامین‌های مواد غذایی روغن‌گیری شده نمی‌شود.
در مجموعه¬ی کاژان روغن¬ها با دستگاه کلدپرس به روش پرس سرد استخراج می¬شوند. به¬عنوان مثال روغن کدو استخراج شده به¬روش پرس سرد علاوه بر اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ دارای ماده مؤثره¬ی بتاسیتوسترول نیز می-باشد که برای معالجه ی تورم خوش خیم پروستات و کاهش کلسترول مناسب است. همچنین روغن خارمریم استخراج شده به¬روش پرس سرد حاوی سیلیمارین است که اثر محافظتی برکبد دارد.
نقطه دود در واقع همان دمایی است که اگر روغن بیشتر از آن دما داغ شود، شروع به تجزیه شدن، دود کردن و سوختن می‌کند. وقتی روغن به نقطه دود می‌رسد، شروع به تولید کف می‌کند و ماده ای سمی به نام آکرولین تولید می‌شود که چشم را می‌سوزاند.
اکثر روغن های پرس سرد نقطه ی دود پایینی دارند و عملیات هیدروژناسیون و استریفیکاسیون در آنها صورت نمی گیرد بنابراین اسید های چرب به صورت غیر اشباع هستند و مناسب سرخ کردن نمی باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.